cumpărături este gol!
Site-ul web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și pentru a vă oferi conținut. Unele sunt necesare pentru ca site-ul să funcționeze corect, în timp ce altele sunt opționale. Mai multe informații
Quinoa (Chenopodium quinoa) este o cultură asemănătoare cerealelor care era cunoscută de oamenii antici - incașii - în urmă cu 3000 de ani. A fost cultivată pe câmpuri terasate din Peru, Anzi, Chile și Bolivia, unde este folosită și astăzi. A fost numită mama tuturor semințelor, deoarece era foarte venerată pentru calitățile ei.
În ultimul deceniu, interesul pentru quinoa a crescut și la noi. O folosim în diverse scopuri. Consumăm boabele sale, care au o aromă plăcută, blândă, care amintește de nuci. În dietă, este o sursă excelentă de proteine și are, de asemenea, un conținut ridicat de fibre alimentare, ceea ce ne asigură să fim sătui mai mult timp.
Quinoa poate fi folosită în mod similar ca meiul și amarantul, adică în multe feluri și ca adaos în diferite feluri de mâncare. Dintre toate tipurile de quinoa, cea albă are cea mai delicată aromă și cea mai ușoară textură, așa că este potrivită pentru utilizare în:
Quinoa BIO a brandului Smart Organic provine din producție ecologică certificată. Este potrivită pentru vegetarieni și vegani, precum și pentru persoanele care nu consumă gluten. Este o sursă excelentă de proteine și, de asemenea, are un conținut ridicat de fibre alimentare.
Mod de utilizare recomandat: Clătiți quinoa sub jet de apă rece și apoi prăjiți-o rapid într-o tigaie. Pentru fiecare cană și jumătate de quinoa, adăugați 1 lingură de ulei neutru. Se prăjește într-o tigaie, aproximativ 6-8 minute, la foc mic. Amestecați constant pentru a preveni arderea. Apoi gătiți: pentru fiecare cană de quinoa, adăugați 2 căni de apă și aduceți la fiert. Se amestecă quinoa și se reduce focul. Acoperiți și gătiți până se absoarbe tot lichidul, aproximativ 15 minute. Amestecați cu o furculiță pentru a separa boabele. Quinoa poate fi adăugată în salate, supe și folosită în loc de orez în preparatele gătite.
Valoare nutrițională |
100 g |
---|---|
Valoare energetică |
1489 kJ / 354 kcal |
Grăsimi |
6,7 g |
- din care acizi grași |
0,8 g |
Carbohidrați |
54 g |
- din care zaharuri |
2,5 g |
Fibre alimentare |
12 g |
Proteine |
13 g |
Sare |
< 0,01 g |
Ingrediente: BIO Quinoa din producție ecologică certificată (BG-BIO-22). Agricultura în afara UE.
Origine: Peru
Cantitate netă: 500 g
Precauții: A se păstra într-un loc răcoros și uscat.
Luni - Joi: 8.00 - 16.00
Vineri: 8.00 - 14.00
Posibilitate plată cu cardul. Protecție garantată a datelor personale prin criptare SSL.
Posibilitate plată cu cardul. Protecție garantată a datelor personale prin criptare SSL.