Dr. Popov

Ceai de fenicul

Conținut: 50 g
OFERTA SĂPTĂMÂNII
17,49 lei
Nr. produs: POP47
-+
OFERTA SĂPTĂMÂNII - Profitați de o reducere de 16% la toate produsele din oferta noastră.
  • Produsul este în stoc
  • Data expirării: 19.06.2026
  • Expedierea din depozit astăzi!
Credit
Câștigați cumpărând 0,48 lei
Facilități
Livrare gratuită peste 199 LEI
Cadou la comanda peste 249 LEI
Modalități de plată
paymentsModalități de plată
Preț transport
FAN

Informații despre produs

General Utilizare Ingrediente Precauții
  • General

    Ceai de fenicul – iubit și de către copii.

     

    Feniculul (denumirea științifică Foeniculum vulgare) este o plantă, care poate fi găsită și în stare sălbatică în zona submediteraneană. Îl recunoaștem după florile sale delicate, de culoare galbenă și după fructele cilindrice care conțin semințe.

    Feniculul este apreciat mai ales pentru fructele sau semințele sale, care sunt foarte aromate. Era deja cunoscut în tradiția antică greacă, romană și chiar egipteană. 

    Nu trebuie confundat cu feniculul tuberos, care este cunoscut tot sub numele de fenicul. Este o plantă înrudită care este folosită în principal ca legumă.

     

    În cazul ceaiurilor din plante, prepararea și dozarea corectă sunt deosebit de importante. Regula de aur este ca acestea să fie întotdeauna preparate proaspăt și în conformitate cu instrucțiunile de preparare care se aplică plantei în cauză.

    Există trei moduri de preparare a ceaiului din plante.
    1. Infuzie: este cel mai comun mod de preparare a ceaiului din plante medicinale. Plantele uscate se infuzează cu apă clocotită la 90°C și apoi se lasă la infuzat timp de 5-15 minute, după care ceaiul se strecoară.
    2. Decoct: se prepară din plante foarte sensibile la căldură. Acestea se adaugă în apă la temperatura camerei și se lasă la infuzat peste noapte, după care ceaiul se strecoară.
    3. Macerat: preparat de obicei din rădăcini, scoarță sau semințe. Ierburile se pun la fiert în apă rece și se fierb timp de 10-20 de minute, apoi ceaiul se strecoară.

    Dacă doriți, puteți adăuga miere sau lămâie, dar numai când ceaiul s-a răcit și este doar puțin călduț - numai așa pot fi păstrate substanțele benefice din miere și lămâie.

  • Utilizare

    Mod de administrare: se adaugă 1 lingură de plantă (dacă se poate, semințe proaspăt măcinate) peste 250 ml de apă, se fierbe și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Savurați 1 ceașcă de ceai cald după prânz și cină.

  • Ingrediente

    Ingrediente: Fructe de fenicul.

    Cantitate netă: 50 g

  • Precauții

    Precauții: produsul nu este un substitut pentru o dietă echilibrată și variată și un stil de viață sănătos.

    Depozitare: uscat la o temperatură cuprinsă între 5-25°C.

Probiotic - gumă cu culturi microbiologice.
Ceai de fenicul
17,49 lei
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.